Skład białka i oligosacharydów w siarze i mleku ludzkim i bydlęcym

Streszczenie: Całkowita zawartości białka i specyficznych białek, takich jak αlaktoalbumina, β-laktoglobulina i kazeina, pomiędzy siarą i mlekiem ludzkim i bydlęcym znacznie się różnią. Mleko ludzkie i siara są bogate w α-laktoalbuminę, LF i oligosacharydy w porównaniu z mlekiem i siarą bydlęcą. I odwrotnie, siara i mleko bydlęce są bogate w

Czytaj więcej

Perspektywy dotyczące immunoglobulin w siarze i mleku

Streszczenie: Immunoglobuliny stanowią ważny składnik aktywności immunologicznej występującej w mleku i siarze. Są kluczowe dla połączenia immunologicznego, które występuje, gdy matka przenosi bierną odporność na potomstwo. Mechanizm przenoszenia różni się w zależności od gatunku ssaka. Bydło zapewnia łatwo dostępną bogatą w siarę i mleko w dużych ilościach, czyniąc te wydzieliny

Czytaj więcej