COLOSTRUM BOVINUM (skimmed) 30% IgG
Sproszkowana, odtłuszczona siara bydlęca jest w 100% naturalna i charakteryzuje się:
- wysokim poziomem przeciwciał 30% IgG (immunoglobulin),
- obniżoną zawartością tłuszczu.
Proszek jest czystą siarą bydlęcą, produkowaną z głęboko mrożonego surowca siary, pozyskiwanego w ciągu pierwszych 12 godzin od narodzin. Siara bydlęca jest suszona z zachowaniem maksymalnej bioaktywności. Nie zawiera antybiotyków i zostaje poddana procesowi mikrofiltracji, co powoduje, że jest całkowicie wolna od bakterii. Takie przygotowanie siary gwarantuje bezpieczeństwo i wysoką biodostępność.
PRZEZNACZENIE:
- suplementy diety (proszki wzbogacone w immunoglobuliny, kapsułki, pastylki, cukierki, lizaki, prebiotyki),
- produkty farmaceutyczne,
- suplementy paszowe,
- metabolity,
- preparaty dla niemowląt,
- wzbogacona żywność i napoje (jogurty, lody, szejki, koktajle itp.),
- podłoża wzrostu,
- proszki na bazie colostrum (WPC, WPH, WPI, CP, WP),
- produkty kosmetyczne.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 24 miesięce od daty produkcji.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: w temperaturze poniżej 20°C, we względnej wilgotności poniżej 75%.
COLOSTRUM BOVINUM LACTOSE FREE (skimmed) 30% IgG
Sproszkowana, odtłuszczona siara bydlęca jest w 100% naturalna i charakteryzuje się:
- wysokim poziomem przeciwciał 30% IgG (immunoglobulin)
- nie zawiera laktozy
- obniżoną zawartością tłuszczu
Proszek jest czystą siarą bydlęcą, produkowaną z głęboko mrożonego surowca siary, pozyskiwanego w ciągu pierwszych 12 godzin od narodzin. Siara bydlęca jest suszona z zachowaniem maksymalnej bioaktywności. Nie zawiera antybiotyków i zostaje poddana procesowi mikrofiltracji, co powoduje, że jest całkowicie wolna od bakterii. Takie przygotowanie siary gwarantuje bezpieczeństwo i wysoką biodostępność.
PRZEZNACZENIE:
- suplementy diety (proszki wzbogacone w immunoglobuliny, kapsułki, pastylki, cukierki, lizaki, prebiotyki),
- produkty farmaceutyczne,
- suplementy paszowe,
- metabolity,
- preparaty dla niemowląt,
- wzbogacona żywność i napoje (jogurty, lody, szejki, koktajle itp.),
- podłoża wzrostu,
- proszki na bazie colostrum (WPC, WPH, WPI, CP, WP),
- produkty kosmetyczne.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 24 miesięce od daty produkcji.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: w temperaturze poniżej 20°C, we względnej wilgotności poniżej 75%.
WPC 80 LACTOSE FREE
Koncentrat białek serwatkowych w proszku, bez laktozy
OPIS PRODUKTU: WPC 80 LACTOSE FREE AGLO to koncentrat białek serwatkowych w proszku, bez laktozy. Laktoza w produkcie jest enzymatycznie zhydrolizowana do glukozy i galaktozy 50/50 i zawartość laktozy w produkcie wynosi poniżej 0,1 %.
PRZEZNACZENIE:
- żywność dla sportowców,
- żywienie kliniczne.
SUROWIEC: Świeża serwatka pochodząca z produkcji sera podpuszczkowego.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.
WPI AGLO
Izolat białek serwatkowych w proszku
OPIS PRODUKTU: WPI AGLO to izolat białek serwatkowych w proszku otrzymywany z serwatki, aglomerowany z lecytyną słonecznikową.
PRZEZNACZENIE:
- żywność dla sportowców,
- żywienie kliniczne.
SUROWIEC: Świeża serwatka pochodząca z produkcji serapodpuszczkowego, lecytyna słonecznikowa.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.
MPC 85
Koncentrat białek mlekowych w proszku
OPIS PRODUKTU: MPC 85 to koncentrat białek mlekowych w proszku. Produkt otrzymywany z mleka w procesie ultrafiltracji i suszenia rozpyłowego.
PRZEZNACZENIE:
- do stosowania w przemyśle spożywczym, cukierniczym.
SUROWIEC: Mleko odtłuszczone pasteryzowane.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.
MicCC 85
Koncentrat kazeiny micelarnej w proszku.
OPIS PRODUKTU: MicCC 85 to koncentrat kazeiny micelarnej w proszku. Produkt otrzymywany z białek mleka w procesie ultrafiltracji i suszenia rozpyłowego.
PRZEZNACZENIE:
- do stosowania w przemyśle spożywczym, cukierniczym.
SUROWIEC: Mleko.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.
WPH 80 AGLO
Hydrolizowany koncentrat białek serwatkowych w proszku
OPIS PRODUKTU: WPH 80 AGLO to hydrolizowany koncentrat białek serwatkowych w proszku otrzymywany z serwatki, aglomerowany z lecytyną słonecznikową.
PRZEZNACZENIE:
- żywność dla sportowców,
- żywienie kliniczne.
SUROWIEC: Świeża serwatka pochodząca z produkcji sera podpuszczkowego, lecytyna słonecznikowa.
OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.