COLOSTRUM BOVINUM (skimmed) 30% IgG

Sproszkowana, odtłuszczona siara bydlęca jest w 100% naturalna i charakteryzuje się:

  • wysokim poziomem przeciwciał 30% IgG (immunoglobulin),
  • obniżoną zawartością tłuszczu.

Proszek jest czystą siarą bydlęcą, produkowaną z głęboko mrożonego surowca siary, pozyskiwanego w ciągu pierwszych 12 godzin od narodzin. Siara bydlęca jest suszona z zachowaniem maksymalnej bioaktywności. Nie zawiera antybiotyków i zostaje poddana procesowi mikrofiltracji, co powoduje, że jest całkowicie wolna od bakterii. Takie przygotowanie siary gwarantuje bezpieczeństwo i wysoką biodostępność.

PRZEZNACZENIE:

  • suplementy diety (proszki wzbogacone w immunoglobuliny, kapsułki, pastylki, cukierki, lizaki, prebiotyki),
  • produkty farmaceutyczne,
  • suplementy paszowe,
  • metabolity,
  • preparaty dla niemowląt,
  • wzbogacona żywność i napoje (jogurty, lody, szejki, koktajle itp.),
  • podłoża wzrostu,
  • proszki na bazie colostrum (WPC, WPH, WPI, CP, WP),
  • produkty kosmetyczne.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 24 miesięce od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: w temperaturze poniżej 20°C, we względnej wilgotności poniżej 75%.

COLOSTRUM BOVINUM LACTOSE FREE (skimmed) 30% IgG

Sproszkowana, odtłuszczona siara bydlęca jest w 100% naturalna i charakteryzuje się:

  • wysokim poziomem przeciwciał 30% IgG (immunoglobulin)
  • nie zawiera laktozy
  • obniżoną zawartością tłuszczu

Proszek jest czystą siarą bydlęcą, produkowaną z głęboko mrożonego surowca siary, pozyskiwanego w ciągu pierwszych 12 godzin od narodzin. Siara bydlęca jest suszona z zachowaniem maksymalnej bioaktywności. Nie zawiera antybiotyków i zostaje poddana procesowi mikrofiltracji, co powoduje, że jest całkowicie wolna od bakterii. Takie przygotowanie siary gwarantuje bezpieczeństwo i wysoką biodostępność.

lactose free

PRZEZNACZENIE:

  • suplementy diety (proszki wzbogacone w immunoglobuliny, kapsułki, pastylki, cukierki, lizaki, prebiotyki),
  • produkty farmaceutyczne,
  • suplementy paszowe,
  • metabolity,
  • preparaty dla niemowląt,
  • wzbogacona żywność i napoje (jogurty, lody, szejki, koktajle itp.),
  • podłoża wzrostu,
  • proszki na bazie colostrum (WPC, WPH, WPI, CP, WP),
  • produkty kosmetyczne.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 24 miesięce od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: w temperaturze poniżej 20°C, we względnej wilgotności poniżej 75%.

WPC 80 LACTOSE FREE

Koncentrat białek serwatkowych w proszku, bez laktozy

OPIS PRODUKTU: WPC 80 LACTOSE FREE AGLO to koncentrat białek serwatkowych w proszku, bez laktozy. Laktoza w produkcie jest enzymatycznie zhydrolizowana do glukozy i galaktozy 50/50 i zawartość laktozy w produkcie wynosi poniżej 0,1 %.
PRZEZNACZENIE:

  • żywność dla sportowców,
  • żywienie kliniczne.

SUROWIEC: Świeża serwatka pochodząca z produkcji sera podpuszczkowego.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.

WPI AGLO

Izolat białek serwatkowych w proszku

OPIS PRODUKTU: WPI AGLO to izolat białek serwatkowych w proszku otrzymywany z serwatki, aglomerowany z lecytyną słonecznikową.

PRZEZNACZENIE:

  • żywność dla sportowców,
  • żywienie kliniczne.

SUROWIEC: Świeża serwatka pochodząca z produkcji serapodpuszczkowego, lecytyna słonecznikowa.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.

MPC 85

Koncentrat białek mlekowych w proszku

OPIS PRODUKTU: MPC 85 to koncentrat białek mlekowych w proszku. Produkt otrzymywany z mleka w procesie ultrafiltracji i suszenia rozpyłowego.

PRZEZNACZENIE:

  • do stosowania w przemyśle spożywczym, cukierniczym.

SUROWIEC: Mleko odtłuszczone pasteryzowane.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.

MicCC 85

Koncentrat kazeiny micelarnej w proszku.

OPIS PRODUKTU: MicCC 85 to koncentrat kazeiny micelarnej w proszku. Produkt otrzymywany z białek mleka w procesie ultrafiltracji i suszenia rozpyłowego.

PRZEZNACZENIE:

  • do stosowania w przemyśle spożywczym, cukierniczym.

SUROWIEC: Mleko.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.

WPH 80 AGLO

Hydrolizowany koncentrat białek serwatkowych w proszku

OPIS PRODUKTU: WPH 80 AGLO to hydrolizowany koncentrat białek serwatkowych w proszku otrzymywany z serwatki, aglomerowany z lecytyną słonecznikową.

PRZEZNACZENIE:

  • żywność dla sportowców,
  • żywienie kliniczne.

SUROWIEC: Świeża serwatka pochodząca z produkcji sera podpuszczkowego, lecytyna słonecznikowa.

OKRES PRZYDATNOŚCI: 18 miesięcy.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: produkt przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w chłodnym (temp. ≤ 20°C), suchym (wilgotność wzg. ≤ 75%) pomieszczeniu, z dala od bezpośredniego działania światła słonecznego i silnych zapachów.