Streszczenie: Całkowita zawartości białka i specyficznych białek, takich jak αlaktoalbumina, β-laktoglobulina i kazeina, pomiędzy siarą i mlekiem ludzkim i bydlęcym znacznie się różnią. Mleko ludzkie i siara są bogate w α-laktoalbuminę, LF i oligosacharydy w porównaniu z mlekiem i siarą bydlęcą. I odwrotnie, siara i mleko bydlęce są bogate w kazeinę, β-laktoglobulinę i immunoglobulinę G, w porównaniu z ich ludzkimi odpowiednikami. Wszystkie składniki są wyrażone w g/L.

Siara bydlęca (BC), pierwsze mleko produkowane przez krowy po porodzie, jest coraz częściej stosowana jako suplement odżywczy w celu promowania funkcji jelit i zdrowia u innych gatunków, w tym u ludzi.

Per Torp Sangild et al
Nutrients 2021, 13, 2551

10 odpowiedzi

  1. Awsome info and straight to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thank you 🙂

  2. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *